Doelen stellen en omgaan met tegenslagen

De ‘’Kater’’ van de sport (De Day after)

Marco Maurik verteld zijn verhaal naar het uitzetten van zijn doelen.

Mijn eerste Doel: behalen van een wedstrijd licentie

Udenhout: 19 de plaats eerste punt was binnen.
Neede: 8 ste plaats tweede punt was de binnen.
Hang-on: 40 ste plaats derde en vierde punt waren binnen.
Na mijn laatste Blog eind november over de ervaring van de Hang-on run waren de benodigde 4 licentiepunten
binnen.

Toen viel Nederland weer in een korte Lockdown met betrekking op het sporten en met name de wedstrijden.

Begin Maart was het dan eindelijk zover. Mijn eerste KSR in Zeist

Doel: bandje behouden
Met een 115 de plek was dit doel al snel gehaald.
Ik voelde me onwijs sterk en wil er alles uithalen. Samen met mijn coach en sportmaatjes besloot ik om mijn volgende doel neer te zetten.

Doel: zo hoog mogelijk zien te eindigen in de algemeen klassement.
Na wat uitzoeken bleek dat niet zo heel gemakkelijk. Je 6 beste wedstrijden tellen mee voor het
eindklassement. En er waren nog maar 6 wedstrijden waar ik aan mee kon doen. Ik heb dankzij mijn vrouw de vrijheid gekregen om hiervoor te gaan en heb me direct ingeschreven voor de aan komende 5 wedstrijden.


Steenbergen: 29 ste plaats
Delft: 59 ste plaats
De Knippe: 55 ste plaats


Wedstrijd na wedstrijd eindigde ik op een erg mooie en tevreden plaats. Ik was inmiddels de top 100
binnengedrongen van het klassement. En omdat alles voor de wind ging heb ik mijn doel nog scherper gezet.


Doel: rond de top 50 in algemeen klassement

Dronten: 12-6-2022.
Dronten is de wedstrijd waar ik al jaren naar uitkijk. Ik heb hier 28 jaar gewoond en heb daar veel vrienden en familie. Tijdens mijn voorgaande wedstrijden en trainingen hoorde ik dat Dronten een van de makkelijkste runs is.
Mijn doel om dichter bij de top 50 te komen kon niet meer mis gaan. Een dag van te voren was ik al stiekem aan het hopen op een plekje in de top 50.
Deze ochtend kreeg ik geen hap door mijn keel. De zenuwen gierden door mijn lijf. Vrouw kinderen ouders. Iedereen kwam kijken. Maar vanaf het startmoment gebeurde er iets wat ik niet eerder heb meegemaakt. Het voelde als een droom dat ik hard weg wilde rennen maar niet vooruit kwam. De hele wedstrijd is dit gebleven. Het leek erop alsof ik beton in mijn schoenen had. ik frustreerde me iedere keer weer toen ik werk ingehaald.
Dit heb ik nooit eerder gehad. Ik werd zelden ingehaald en heb nog nooit zoveel moeite gehad met lopen en de obstakels.
Ik was alles behalve blij met de 73ste plaats.

Maandag 13-6-2022 ‘’De Kater”
Wat voelde ik me slecht. Alsof er een tank over me heen is gereden. Mijn hele lijf deed pijn en ik voelde niet lekker.
Op dat moment dacht ik aan al mijn sportvrienden die we eens zeiden een rot dag te hebben en geen zin meer te hebben in sporten.
Nou zo voelde ik me nu ook. Ik had voor het eerst in mijn leven geen zin meer om te gaan rennen of om te gaan trainen. Nou je moet weten ik heb al de kriebels in mijn buik de dag van een training. En nu…. Ik voelde niets meer.
Ik heb dit gedeeld met mijn maatje en Coach Dennis. Hij vertelde me om mijn hartloopschoenen aan te doen en rustig een paar kilometer te gaan rennen. Gewoon heel rustig en gaan genieten van de omgeving. Met onwijs veel tegenzin heb ik dit gedaan en voelde me stukken beter.
Voor het eerst in mijn leven ging het ineens niet zoals ik het gewild had. Ineens haalde in mijn doel niet meer.

Mijn boodschap naar iedereen:

Lieve sportvrienden en vriendinnen. Mochten jullie om wat voor rede een doel niet halen. Weet dan dat dit enkel uitstel is. Met leden zoals hier bij de SSRA behaal je ieder doel die je wilt. Ik kijk weer vooruit op mijn laatste wedstrijd in Den Bosch en hoop dat op een mooie plek te staan in het klassement.
Als je dit nu leest en denkt. Ik wil graag mijn doelen bepalen en uitzetten.
Dan ben je van harte welkom bij de Survivalvereniging in Almere.
Met onze enthousiaste leden en coaches gaan we graag met je aan de slag.

— Marco Maurik —