Trainen

Trainen in Almeretrainen_1

Wij zijn een jonge en actieve sportclub, opgericht in 2009. Wij willen de survivalsport in Almere en omgeving stimuleren en ondersteunen. Onze belangrijkste activiteit is het verzorgen van trainingen en het aanbieden van trainingsfaciliteiten, zoals een uitgebreide survivalbaan. Daarnaast doen we veel conditie- en kracht oefeningen. Zodat survivalrunners uit Almere en omgeving hun sport goed kunnen beoefenen. De trainingen vinden plaats onder auspiciën van de Survivalrun Bond Nederland.

Locatie

De trainingen vinden plaats op onze locatie op de Weteringweg 12 in Almere.

Kosten

Om gebruik te kunnen maken van de trainingsfaciliteiten is een contributie verschuldigd van € 20,- per maand. Daarvoor kan onbeperkt worden getraind en kan 1x per week, op zondag om 10:00 uur, worden deelgenomen aan de training onder begeleiding van ervaren survivalrunners. Trainen dient vanuit het veiligheidsoogpunt altijd gedaan te worden met twee of meer leden.

Voorwaardentrainen_2

Om bij Survivalrun Almere te trainen dien je 16 jaar of ouder te zijn. Alleen leden van de Survival Bond Nederland, mogen trainen bij Survivalrun Almere. Dit is belangrijk omdat zowel de deelnemers als de sportclub verzekerd zijn in geval van schade of een ongeval. De kosten voor het SBN lidmaatschap bedragen € 20,00 per jaar. Lees meer over het lidmaatschap op de website van Survivalrun Bond Nederland.

Reglement

Survivalrun Almere hanteert een trainingsreglement waarin afspraken zijn vastgelegd over onder andere het gebruik van de trainingsfaciliteiten, veiligheid, toegankelijkheid van het terrein en betaling.

Aanmelden

Wil je je aanmelden bij Survivalrun Almere? Maak dan eerst een afspraak voor een vrijblijvende proefles door het contact formulier in te vullen. In principe houden wij rekening met nieuwkomers op elke eerste zondag van de maand. Na deze proefles kan je besluiten of je al dan niet lid wilt worden. Het inschrijfformulier (in te vullen nadat je een proeftraining hebt gevolgd) kan je hier downloaden.

Kleding

Voor Trainen

Wij adviseren om te trainen in een tight, hardloop- of trailschoenen en shirt. Trainen in een loszittende trainingsbroek is hinderlijk bij het klimmen.

Het dragen van ringen, horloges, oorbellen, kettingen of andere sieraden wordt ten sterkste afgeraden. Deze kunnen blijven haken en zo tot ongelukken leiden.

Het dragen van handschoenen tijdens de winter raden wij af.
Je hebt namelijk veel minder contact met hindernissen en daardoor beperkte grip.
Goed alternatief is om afgeknipte sokken over je handen te trekken (tijdens het lopen). Daarmee bescherm je je handen en kun je tussen de hindernissen door vingers opwarmen. Een muts of pet is daarentegen wel een aanrader i.v.m. hoeveelheid warmte die je via je hoofd verliest.

Voor wedstrijden

Tenminste hetzelfde als bij trainingen, al is het advies voldoende aandacht te besteden aan schoenen. Onze ervaring is dat je op gewone hardloopschoenen prima een wedstrijd kunt lopen, maar dat je dan wel de kans loopt dat je minder grip hebt. Daarom adviseren wij trail schoenen met een goed profiel